divendres, 20 d’abril de 2018

Cossos celestesTipus de cossos celestes

Al univers hi podem trobar diferents tipus de cossos celestes, alguns d’ells són:

Estrelles

Estrella esta formada per una mescla de gasos que es troba a tempera tura molt alta de manera que sembla una immensa esfera de foc
Planetes: 
Un cos que no fa llum, de forma esfèrica o casi esfèrica i que dona voltes al voltant d’una estrella. Al sistema solar els planetes es van formar fa uns 4.500 milions d’anys, a l’època de la formació del Sol. En general, els materials lleugers que no es van quedar al Sol es van allunyar més que els pesats.
Meteorits: 
És un fragment de matèria que entra a l’atmosfera de la Terra i es desintegra. S’han format per la desintegració de nuclis de cometes. Quan coincideixen amb la Terra s’origina una pluja de meteorits (o, si és molt intensa, una tempesta) que pot durar uns quants dies.
Cometes:
Els cometes són cossos fràgils i petits, de forma irregular, formats per una barreja de substàncies dures i gasos congelats. Els homes primitius ja coneixien els cometes. L’òrbita dels cometes és molt més allargada que la dels planetes. Quan un cometa s’acosta al Sol i s’escalfa, els gasos s’evaporen, desprenen partícules sòlides i formen la cabellera.
Satèl•lits: 
Un satèl•lit és un qualsevol objecte natural que gira al voltant d’un planeta. Generalment és molt més petit que el planeta i l’acompanya en la seva revolució al voltant del Sol. Com que el nostre satèl•lit es diu Lluna, extensió anomenem llunes als satèl•lits dels altres planetes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada