dijous, 11 de juny de 2015

Avui ens ha visitat en Sebastià !!Els fiets de sisè hem tingut la sort de poder xerrar una estona amb es Fabioler!! Ens Sebastià ens ha vingut a veure a Calós i hem aprofitat per demanar-li moltes coses! Qui millor per explicar coses sobre Sant Joan??Aquestes en són unes quantes de les coses que més ens han cridat l'atenció del que ens ha contat en Sebastià:
"Es més fàcil canviar que mantenir però amb ses tradicions de Sant Joan ho hem d'acoseguir" ens ha dit quan li hem demanat per com es fan les coses per ses festes.
Quan li hem demanat si és molt feixuc fer de fabioler ens ha dit que "no té temps ni espai  per cansar-se durant les festes"
Ens ha dit també que el fabioler s'expressa a través del so del fabiol, que no li fa falta xerrar. Amb diferens ritmes o tons  tota la qualcada l'enten.
Com a moment que talvegada més li agrada ens ha dit que "les entrades a les cases, a Santa Clara són un moment molt significatiu per ell. Que li agrada molt veure les famílies juntes.
També ha tingut un gran reconeixement cap a les dones a les festes. "Encara que no puguin qualcar, Sant Joan no seria possible sense les dones. El seu suport i la seva feina són imprescindibles perquè tot surti bé. És una feina que no es veu però que és importantíssima"
I com a darrera curiositat ens ha contat que "la somereta no és somereta. És un ase, però de molt enrera  per simplificar el nom se li venia dient somereta tan si era mascle o famella i ha quedat així".

Ens ho hem passat molt bé i hem aprés molt amb es Fabioler. Li tornam a donar les gràcies de tot cor.
Bones festes a tothom!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada